Transferium

Het Container Transferium is gebaseerd op het gedachtegoed van een personentransferium. Aan de rand van grote steden is tegenwoordig een ruime gelegenheid voor P+R om de parkeerdruk in het stadscentrum en files op de wegen naar de stad te verminderen.

Rotterdam-Oost heeft hetzelfde doel, alleen gaat het hier om containers. De geloste containers worden geconsolideerd, zodat de A15 en de Maasvlakte worden ontlast. Het draagt direct bij aan het bereikbaar houden van de haven van Rotterdam.

3e containergebied

Het Container Transferium Rotterdam-Oost is het derde Rotterdamse containergebied naast de Maasvlakte en het Waal- en Eemhavengebied. De strategische ligging aan de rand van de ring van Rotterdam heeft als voornaamste voordeel dat truckers hun lading kunnen afzetten en ophalen in een congestiearm gebied.

75 procent van de Maasvlakte-containers die Rotterdam per truck verlaten, passeert Rotterdam-Oost. Door gebruik te maken van Rotterdam-Oost wordt truckers een retourtje op de drukke A15 richting de Maasvlakte bespaard.

Dagelijks alle Maasvlakte terminals

Binnenkort gaan de nieuwe containerterminals RWG en APMT2 op Maasvlakte 2 in bedrijf. Rotterdam is hiermee klaar voor de toekomst, kan doorgroeien en kan blijven concurreren met omliggende havens.

Containers die worden afgeleverd in Rotterdam-Oost worden gegarandeerd de volgende dag gelost op de Maasvlakte en vice versa. De BCTN-binnenvaartshuttle doet dagelijks alle Maasvlakte-terminals aan. Het kunnen ophalen van containers in Rotterdam-Oost levert een significante tijdsbesparing op voor truckers.

Full-service maintenance & repair depot

Het container Transferium wordt uitgerust met een full-service maintenance & repair depot. Lege containers die worden afgeleverd worden nagekeken en kunnen, indien nodig, gerepareerd en schoongemaakt worden. Hiervoor heeft BCTN een overeenkomst getekend met een vooraanstaande Rotterdamse partij met jarenlange ervaring in deze tak van sport. BCTN richt zich in eerste instantie op standaard containers maar zal zich indien er voldoende vraag is ook richten op koelcontainers.

De omloopsnelheid van de lege containers zal in Rotterdam-Oost zeer hoog zijn. In tegenstelling tot een traditioneel depot heeft BCTN een groot aantal binnenvaart schepen. Deze zullen vanaf het transferium containers vervoeren naar andere BCTN locaties.

Gasmeetstation

Rotterdam-Oost is een one-stop-shop voor alle container gerelateerde zaken. Containers die opgehaald worden, kunnen vooraf gemeten worden op het gasmeetstation op ons terrein. Hiermee wordt een extra stop vermeden en onverwachte vertragingen voorkomen. In geval dat van de aanwezigheid van ongewenste gassen wordt dit tijdig gecommuniceerd en kan de container passief of actief ontgast worden.

Documentloos vervoer

Rederijen kunnen CY Rotterdam-Oost aan hun klanten aanbieden. Dit betekent dat  ontvangers en vervoerders de containers kunnen ophalen op het Transferium. De (douane)service van Rotterdam-Oost maakt het mogelijk dat de containers documentloos vanaf de Maasvlakte worden vervoerd.

Rotterdam-Oost is de perfecte ‘extended gate’ voor partijen die snel containers in Rotterdam willen ophalen en wegbrengen. Op het Container Transferium worden de douaneformaliteiten door onze medewerkers afgehandeld.